Photoon20110301at1544

 

 


QUILT GALLERI

SYEDE TEGNINGER

UNDERVISNING

UDSTILLINGER

OM

RESUME

LINKS

KONTAKT

Jeg deler min tid mellem arbejdet med forskellige tekstile discipliner og grafisk design (for at se mere om det grafiske gå til www.ydesign.dk). Jeg har lavet mine egne personlige quilts siden slutningen af 70erne og udforsker stadig nye teknikker og udtryk.

For tiden trykker og maler jeg det meste af det stof, jeg laver quiltene af og teknikkerne spænder fra alm. rammetryk, deconstructed screen printing, oil paintstiks, trykblokke m.m. og ofte bruger jeg digitalt programmeret broderi til at skabe motiver og/eller struktur på billedfladen.

Jeg underviser og holder foredrag - og mine tæpper og billeder er til salg, så kontakt mig gerne for yderligere informationer.

English

Sidst opdateret 26. august 2015
Webmaster Y·design

Charlotte Yde var både en bærende kraft ved etableringen af et egentlig quiltemiljø herhjemme og er tillige avantgarde med hensyn til kunstquilts internationalt. Muligheden for lagdelt og håndgribelig billedopbygning var for 20 år siden et stærkt incitament til at udforske mediet. Siden har Yde arbejdet med mange slags patchwork og assemblageteknikker. Quiltningens tegninger er væsentligt for hendes senere arbejder med whole cloth som dominerende base.

Mange quiltere har en baggrund i malerkunsten, andre udspringer fra håndarbejds-seminarier m.v. Yde har studeret kunsthistorie og uddannet sig til broderilærer - med henblik på at quilte. Individuelt indfarvede tekstilerne og grafiske trykteknikker hører med til kunstquilternes register. Grænsen mellem banal, moderigtig brug af fotografier og grafiske tegn - og kunstarbejde med dem er naturligt nok uklar. De beviser tidens typiske mangfoldighed, postmodernismen for fuld udfoldelse, med respekt for det tekstiles egenart. Charlotte Yde griber med "Timetraveller III, the Last Viking" fat i en historisk ikonografi og personlig undren, der kredser om glæden ved mønstre, design og identitet.

Lone Schloo Erhardtsen

CHARLOTTE YDE TEXTIL
CHARLOTTE YDE TEXTIL